Så här jobbar vi

Vi vill göra varje bostad unik. Ibland börjar det med att vi hittar en tomt som vore spännande att bygga på. Ibland hittar vi ett existerande hus som kan födas på nytt. Det viktigaste för att lyckas: riktigt skickliga människor som vill förverkliga en vision tillsammans.
Parla - BRF Amiralen 47

Det börjar med en idé

Ett Parla-bygge börjar alltid med en idé. Det handlar inte bara om att bygga ett hus – vi vill skapa något som både vi själva och du som ska bo där, kan vara stolta över. Bostäder på val utvalda platser. Bostäder med hög arkitektonisk nivå, både ute och inne. Noggrant byggda bostäder i vackra och hållbara material som står sig länge.

För att skapa unika bostäder behövs unika samarbeten, och det är Parlas styrka. Vi parar vi ihop visionära arkitekter med våra egna hantverkare och materialleverantörer som vi av erfarenhet vet håller högsta klass.

Var bygger vi?

För oss finns tre sorters idéer som är intressanta. Antingen hittar vi äldre byggnader som går att ge nytt, spännande liv genom ombyggnad. Eller så letar vi rätt på befintliga områden, där ett eller några enstaka nya hus kan samspela med omgivningarna på ett spännande sätt. Det som stadsplanerarna kallar ”förtätning”. Sådana platser finns exempelvis i Stockholms närförorter.

Vi bygger också i helt nya områden, på så kallade ”byggrätter”. Även i de fallen tänker vi småskaligt och unikt, snarare än stort och likformigt.

Samarbete är nyckeln

Gemensamt för alla ovanligt lyckade projekt är att de bygger på ovanligt bra samarbeten. Och för att skapa bra bostäder behövs flera olika parter än många tror. Det är arkitekter, konstruktörer, kommuner, byggentreprenörer och materialleverantörer, som alla ska bidra med sitt allra bästa. Och förstås fastighetsmäklare, som på ett förtroendefullt och klokt sätt ska sälja husen.

Kanske kan man säga att Parlas viktigaste roll är att bygga ihop alla dessa kompetenser på bästa sätt, för att bygga bostäder på bästa sätt.

Vanlighet är ovanligt hos oss

Eftersom vi bygger unika hus behöver vi inte alltid välja enkla, vanliga standardlösningar. Istället finns en konstnärlig och teknisk frihet, som du kommer att uppskatta dag efter dag i ditt Parla-hus. Det kostar faktiskt inget extra att skapa extra fina bostäder, om man bara vet hur man gör.