Kvarteret Spårvägen, Malmö

Sorgenfri är just ett sådant område som Parla trivs att bygga i. Mitt i staden, med en egen karaktär och tydlig historia som går att bygga vidare på. Vår plan för Kvarteret Spårvägen är en egen trädgårdsstad i miniformat, och samtidigt en hyllning till industriarkitekturens funktionella fokus.

Grönt villaliv i storstaden

Titta på bilderna, så ser du hur vi tänkt. Ett fint litet kvarter som kombinerar natur med stad, nytänkande med tradition och privat sfär med social öppenhet. Alla hus har egna uteplatser och dessutom tillgång till den gemensamma trädgården med plats för såväl fruktträd som spännande lek och långbordsluncher.

Tre hustyper

Var och en av de tre hustyperna – vi kallar dem Gårdshuset, Växthuset och Valvhuset – har sin egen karaktär, i såväl form som material. Växthuset med eget orangeri på taket och Valvhuset vars utseende knyter an till Båghallarna på tomten bredvid, där Konsthögskolan nu flyttat in.

Husen är precis lagom stora för att ge högklassigt och anpassningsbart boende utan att bli alltför dyra.

Färdigt 2019–20

Parlas förslag behandlas just nu av Malmö Stad. Om allt går vägen kan vi sätta igång och bygga så att du kan flytta in 2019 eller 2020. Anmäl ditt intresse redan nu, så håller vi dig informerad hela vägen från bygglov till säljstart.

Vi älskar Sorgenfri och är jättestolta över det förslag vi presenterat för Malmö Stad. Det blir verkligen kvalitet rakt igenom – från helhetsidé till minsta kakelfog.