BRF Elisby, Hässelby Villastad Södra

Här bygger vi moderna parhus med stora vackra fönster – fasad och karaktär helt i linje med ett villaområde som blivit en stor favorit. De flesta står färdiga för inflyttning i slutet av 2022, men redan nu går det att anmäla sitt intresse. Välkommen in!

Favorit i repris

Vi på Parla lärde känna Hässelby när vi byggde Fjällrutan, några parhus och minihus i närheten av strandbadet. Det stod redan då klart att området är fantastiskt trevligt. Här finns en badplats, fina naturområden och samtidigt ett litet sympatiskt centrum med butiker och några krogar. Det verkar inte som en slump att Hässelby är finalen på T-banans Gröna linje. Naturen är nära.

BRF Elisby omfattar 15 bostäder. Tio parhus och fem minihus. Kombinationen har visat sig vara attraktiv, många vill nämligen ha både en del av ett parhus och tillgång till ett minihus. I minihuset kan man ha ett extra arbetsrum, en liten ateljé, en övernattande gäst eller ett tonårsbarn inom räckhåll. Men var och en för sig fungerar förstås husen också bra. Det är svårt att tänka sig ett mer komplett, fritt och modernt boende till ett så bra pris.

Smart planering och stor öppenhet

Den sinnrika enkelheten står White Arkitekter för. De hör till landets avgjort bästa firmor, med massor av priser och intressanta projekt bakom sig. Inte konstigt att det blir bra med så mycket erfarenhet samlad på en tomt.

Den första utmaningen var att anpassa husen efter den kuperade tomten – och resultatet blir förstås mycket mer spännande och varierat än om vi hade börjat med en platt yta. Med smart planering har man också lyckats skapa uteplatser och balkonger till varje bostad och ändå få plats för två bilar. Extra nöjda är vi med öppenheten i planlösningen som får hjälp av stora fönster i vinkel. Det ger ett naturligt och ändå privat samband mellan ute och inne på både fram- och baksida på flera av husen.

Goda grannar

När husen väl står klara för inflyttning kommer området fungera som en bostadsrättsförening. Det är ett smart sätt att dela på flera gemensamma tjänster och tillgångar. Det är något vi hoppas inspirerar till ytterligare samspråk grannar emellan. Kanske delar man på verktyg och trädgårdsredskap eller startar en bilpool?

Samarbeten

White Arkitekter

White Arkitekter