BRF Amiralen 47, Malmö

Huset med de härliga, enorma fönstren ritades en gång av Malmös stadsarkitekt. Självklart ska den K-märkta fasaden från 1935 behållas. Och inuti väntar 29 helt nya lägenheter, skräddarsydda för att passa både huset och dess nya invånare.
Parla - BRF Amiralen 47
Parla - BRF Amiralen 47
Parla - BRF Amiralen 47
Parla - BRF Amiralen 47
Parla - BRF Amiralen 47
Parla - BRF Amiralen 47

Nytt liv i gamla Tangopalatset

Från kyrka till tangopalats, och nu bostäder. Det syns på långt håll att det här är ett hus med karaktär – en personlighet som inte bara kräver att behandlas med respekt, utan också har för avsikt bli en självklar del av framtidens Malmö.

När Parla nu bygger bostäder här krävs en känslig balansgång mellan gammalt och nytt. För att behandla utsidan med rätt vördnad inleddes ett tätt samarbete med arkitekter, antikvarier på Malmö Museum och konsulter med specialistkunskap.

Helt nytt på insidan

Det gamla innanmätet hade gjort sitt och rivs ut. Istället fylls huset med 29 splitternya lägenheter. Arkitekterna har ritat ett helt nytt innanmäte, något som kräver en unik känsla för både teknik och estetik. De stora fönstren utnyttjas maximalt och ger en rad unika bostäder i varierande storlekar mellan 40 och 90 kvadratmeter, inklusive både loft- och vindslägenheter. I gatuplan görs plats för en liten rad trevliga butiker.

Inredning med detaljkänsla

All inredning är specialritad för huset. Samspelet med exteriörens karaktär är tydligt, men helt utan spår av pastisch. Färgval och material visar en tydlig ambition att ”komma bort från det vita” samtidigt som de plockar upp en palett från den tid då Karl-Axel Stoltz ritade huset.

Snart redo att fyllas av liv

Just nu pågår bygget för fullt. När allt är klart kommer det att märkas. Inte bara för alla som väljer att flytta hit, utan också för en hel stadsdel redo att fyllas med ny storstadsenergi. Ses vi på uteserveringen sommaren 2019?

En vanlig byggare hade aldrig klarat ekonomin i ett sånt här ovanligt bygge.
Johnny Andersson, Jordens Arkitekter

Mäklare

Bolaget logo

Bolaget Fastighetsförmedling

Hos Bo-laget fastighetsförmedling hittar du en komplett lista på lägenheter i Amiralen 47 som är till salu.

Besök Bo-laget

Samarbeten

Nyréns Arkitektkontor

Danske Bank

Malmö Museum

PWC

Svea Finans